Documentaires

SpoorwegenTV produceert naast de reguliere afleveringen ook uitgebreidere documentaires. In deze langere films kunnen we dieper op zaken in gaan. De films hebben altijd een spoorthema en worden gemaakt door producent Vortical.

Sommige van deze documentaires worden in eigen beheer geproduceerd. ‘Plan mP’ is daar een voorbeeld van. Ook produceren we in opdracht van derden films. Zo zijn we momenteel bezig met een documentaire in opdracht van het Spoorwegmuseum. Van alle documentaires kun je op deze pagina zien waar ze te bekijken zijn en op welk moment.

Plan mP

Release: 2022
Te zien: FlickBox
Over: Een groep treinliefhebbers wist een oude posttrein op de kop te tikken en deze in originele staat terug te brengen. De camera’s van Vortical volgde dit project 2 jaar lang waarin we zien dat een oude, geplukte en in slechte staat zijnde posttrein optisch én technisch weer in topconditie gebracht werd. Stichting 2454 CREW is de club achter de restauratie van diverse oude Nederlandse treinen. Ook deze trein, beter bekend als ‘Motorpost’ met het nummer 3029 is nu weer op het Nederlandse spoor te vinden. De officiële naam van de trein is ‘Plan mP’, evenals de titel van deze 40 minuten durende film.

Bekijk de film hier!